076 - 70 02 119

info@newhorizon.nl

Projecten

People’s Pavilion, Dutch Design Week 2017, Eindhoven

“Je moet het gewoon echt doen met elkaar”

Edwin Schenk is Directeur Business Development van de Dutch Design Foundation. Een hele mondvol. Het komt erop neer dat hij de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven benadert en organiseert met oog op de lange termijn, ontwikkeling en doorontwikkeling. In de huidige designwereld krijg je ook dan te maken met het circulaire gedachtegoed. En met het Urban Mining Collective.

Edwin Schenk

Edwin Schenk: “Ik werk sinds 4,5 jaar voor de Dutch Design Foundation. In die tijd is het design thinking veranderd, ook bij de overheid. Circulair is steeds meer een thema, ook op het gebied van design. Ontwerpers denken na over een tweede en derde leven van een product. Onze hoofdsponsor, ABN-AMRO, stimuleert bijvoorbeeld de overgang naar een circulaire economie. De wereld staat open om deze verandering te ontdekken. Ik vind het fantastisch dat je dat stukje van de wereld kunt verbeteren. We moeten de wereld wakker maken. De DDW biedt daar als intermediair een prachtig podium voor. Het is het festival van de innovatie. Een partnership met het Urban Mining Collective lag dan ook voor de hand. Samen zijn we het tijdelijke en 100% circulaire People’s Pavilion aan het bouwen. Tijdens de DDW kan dit gebouw zo’n 600 mensen herbergen. De realisatie ervan is moeilijk op macro niveau. Er zijn vele partijen nodig, maar het lukt! Je moet het gewoon echt doen met elkaar. Je hebt mensen nodig die bereid zijn te investeren en je hebt eensgezindheid nodig om dat te bereiken.

Met de samenwerking met New Horizon en het partnership met het Urban Mining Collective slaan we het pad in van een ontdekkingsreis in de circulaire wereld. Zij zijn hier verder in dan wij. De intentie om de samenwerking in de toekomst verder gestalte te geven, is uitgesproken. Verder kunnen we een stap maken in de uitbreiding van onze netwerken. Ook dat is een belangrijk aspect in de circulaire economie.”

Project

Samenwerking Dutch Design Week

Edwin Schenk

“Je moet het gewoon echt doen met elkaar” Edwin Schenk is Directeur Business Development van de Dutch Design Foundation. Een […]

Lees verder

Project

Circl Amsterdam

circl def

Aan het Gustav Mahlerplein aan de Amsterdamse Zuidas opende begin september 2017 de deuren van het nieuwe circulaire paviljoen Circl. Het Urban […]

Lees verder