076 - 70 02 119

info@newhorizon.nl

Video

ABN AMRO circulair paviljoen

Circulair bouwen is wereldwijd overduidelijk in opkomst. Nederland loopt erin voorop, met ABN AMRO als ambassadeur. Die rol bevestigen zij met de bouw van een paviljoen  aan de Zuidas in Amsterdam. Het komt letterlijk voor de deur van het hoofdkantoor van de bank.

Circulair bouwen is nog vrij onontgonnen gebied, dat niemand in z’n eentje kan verkennen. Partnerships zijn onmisbaar. Daarom werkt ABN AMRO met architecten, adviseurs, TU Delft en leveranciers intensief samen aan een nieuwe generatie duurzame oplossingen. Het paviljoen wordt het ultieme praktijkvoorbeeld van deze duurzame inspanningen. Het paviljoen-design van Architekten Cie is het eerste circulaire bouwontwerp in Nederland. Door een parkachtige omgeving en de open opzet met veel glas krijgt het pand een uitnodigende uitstraling. In de daktuin krijgen vlinders, bijen en vogels alle ruimte die ze nodig hebben. Met dit bijzondere project daagt ABN AMRO de samenleving en de markt uit om mee te werken aan de missie om de wereld steeds meer circulair te maken. Iedereen is er dan ook welkom om zich te laten inspireren. Of je nu klant bent of buurtbewoner, voorbijganger of innovator. Het paviljoen wordt op 5 september aanstaande officieel geopend.

Het Urban Mining Collective heeft producten gemaakt van uit ontmanteling van gebouwen verkregen materialen, zoals uniek samengestelde ruimte-scheidende wanden in het souterrain, onderdelen van de basis elektra-installatie en 1.600 vierkante meter design vloer.

Video

Urban Mining Collective ABN AMRO circular paviljoen kozijnen

paviljoen

Wij zien de stad als bron! We oogsten hardhouten kozijnen uit een project van De Alliantie in Hilversum. Samen met […]

Lees verder

Video

Urban Mining Collective ABN AMRO circulair paviljoen vloer

herso-02

Wij zien de stad als bron! Bij de ontmanteling van gebouwen komen veel verschillende houtsoorten voor. We zijn op zoek […]

Lees verder

Video

Urban Mining Collective Kabelgoten

urban-mining-kabelgoot

Wij zien de stad als bron! In vrijwel alle gebouwen die we mogen ontmantelen zijn basis-elektra voorzieningen aanwezig. Deze materialen […]

Lees verder